Aktiviteter & Arbetsgrupper

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.
För att kunna ge de nyanlända en så bra tillvaro som möjligt arrangerar vi olika aktiviteter och arbetsgrupper. Läs mer om dessa här och hör gärna av dig till oss om du har frågor eller är intresserad av att vara med som volontär och hjälpa till.

 

Språkcafé
Här är gruppen för dig som vill vara med och på ett enkelt och lekfullt sätt lära ut det svenska språket. Vi träffas i Bro på torsdagar 17:00 – 18:30 på café Nyfiket (samma hus som biblioteket).

Våra träffar under våren 2019:
Alla torsdagar från den 17 januari till den 23 maj.

Är du intresserad att vara med? Kontakta oss gärna så hjälps vi åt.
Mejla oss på: ubvsprakcafe@gmail.com 

PDF – Språkcafe

 

Kvinnoprojektet
Projektet syftar till att ge kvinnor med invandrarbakgrund en möjlighet att testa olika aktiviteter och få tillfällen att prata om saker som berör. Vi arbetar utifrån temadagar som alla handlar om att lära känna den svenska kulturen och samhället. Stort fokus läggs på teman som handlar om jämställdhet, kvinnors rättigheter och möjligheter samt integration.

Projektet innehåller saker som kan öppna upp ögonen för olika aktiviteter och även ”nya” saker som man kanske bara vågar prova tillsammans med kvinnor.

Information om våra träffar kommer under våren:

För mer information och anmälan till kvinnoprojektet kontakta oss på upplandsbrovolontarer@gmail.com


Frivilliga familjehem
Situationen för många ensamkommande flyktingbarn är just nu mer osäker än någonsin. Många riskerar att slitas upp från sin miljö och tvingas flytta till Migrationsverkets anläggningar för vuxna eftersom de fyllt 18 eller att åldern skrivits upp till 18. Vi vill hjälpa dessa ungdomar att bo kvar och fortsätta i sin skola här i kommunen under asylprocessen. Vi letar nu därför efter frivilliga fadderhem till dessa ungdomar.

Linda Fidjeland, som är en Upplands-Brovolontär, vill starta en arbetsgrupp för att hjälpa och stötta dessa ungdomar. Kontakta Linda på 0707-18 18 38 eller ubvfrivilligafamiljehem@gmail.com om du vill vara med i detta viktiga arbete. Det finns också mer information på frivilligafamiljehem.se/upplands-bro/

 

Upplands-Brovän
Vad är en Upplands-Brovän?
Vi vill skapa möten mellan nyanlända och etablerade Upplands-Brobor. De som träffar varandra kan vara familjer eller ensamstående. Det handlar om en frivillig social kontakt där båda har intresse av att träffa varandra. Den som är nyanländ får möjlighet att prata svenska, lära känna kommunen och omgivningarna bättre. Du som är etablerad i kommunen har möjlighet att lära känna någon från en annan kultur och få nya perspektiv. Kanske blir resultatet att ni fortsätter att vara vänner.

Vilka kan bli Upplands-Brovän?
Alla Upplands-Brobor kan bli en Upplands-Brovän. Familj, par, ensam, gammal och ung. Vi försöker att matcha så att ni passar för varandra.

Hur blir man en Upplands-Brovän?
Läs mer om vad det innebär och hur man blir en Upplands-Brovän på denna sida.