Upplands-Brovän

Vad är en Upplands-Brovän?
Vi vill skapa möten mellan nyanlända och etablerade Upplands-Brobor. De som träffar varandra kan vara familjer eller ensamstående. Det handlar om en frivillig social kontakt där båda har intresse av att träffa varandra. Den som är nyanländ får möjlighet att prata svenska, lära känna kommunen och omgivningarna bättre. Du som är etablerad i kommunen har möjlighet att lära känna någon från en annan kultur och få nya perspektiv. Kanske blir resultatet att ni fortsätter att vara vänner.

Hur går det till?
Första gången ni träffas är det i lokalen för integration i Bro. Då är det tillsammans med en av kommunens integrationsstödjare och en volontär.
Exempel på sådant ni sen kan göra tillsammans:
•    Promenera i skogen eller i samhället
•    Gå och fika
•    Åka in till Stockholm
•    Ha picknick
•    Besöka något kulturevenemang i kommunen
•    Besöka simhallen

Du förbinder dig inte till något, men tanken är att ni ska träffas några gånger under ett par månader.
En gång i månaden kommer du/ni och din vän/vänner ha möjlighet att träffa andra Upplands-Brovänner ihop med integrationsstödjarna och volontärer.

Vilka kan bli Upplands-Brovän?
Alla Upplands-Brobor kan bli en Upplands-Brovän. Familj, par, ensam, gammal och ung. Vi försöker att matcha så att ni passar för varandra.

Hur blir man en Upplands-Brovän?
Kontakta upplandsbrovan.ubv@gmail.com.
Du kommer då att få ett enkelt formulär att fylla i där du berättar vem du eller ni är, vilka som är dina intressen m.m. Där finns också mer information om hur det är tänkt att fungera.

Hoppas du tycker det här låter spännande!

Upplands-Bro Volontärer
Richard och Janne