Hoppa till innehåll

Om oss

UBV startade på vintern 2015 då behovet av hjälp, i samband med flyktingvågen, med mycket kort varsel blev enormt stort. Många invånare i vår kommun ville hjälpa till och i takt med att fler och fler anslöt sig blev behovet av att organisera hjälpen och personerna allt större. Ur detta föddes Upplands-Bro Volontärerna.

Tillsammans med FRG (Frivilliga resursgruppen) samlade och sorterade vi kläder, husgeråd och toalettartiklar som skänktes av våra kommuninvånare. Vi hämtade, fördelade, packade och körde ut mat som donerades från Willys och Bageri Mazarin. När Bro idrottshall gjordes om till flyktingförläggning för barnfamiljer var vi på plats och hjälpte till med bemanningen. Med hjälp av flerspråkiga volontärer berättade vi bland annat om Sverige och vår kultur, körde sjuka till vårdcentralen, serverade mat, lekte med barnen och skrattade tillsammans.

Under etableringen av våra nyanlända har vi varit med och anordnat språkcaféer, cykelkurser, kvinnogrupper, luciafiranden, matlagningskvällar, besökt öppna förskolan och mycket annat. Allt för att möjliggöra en så bra integration som möjligt. För oss kommuninvånare och för våra nyanlända!

Alla i UBV är volontärer och bidrar när möjlighet och behov finns.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Vill du också bli volontär? Kontakta oss gärna via formuläret på sidan ”Jag vill hjälpa till” så återkopplar vi till dig så snart som möjligt.